Un 20% dels avis consumeixen més de tres fàrmacs. D’aquesta sobreabundància, a vegades no del tot controlada ni tan sols necessària, se’n diu polimedicació. Diversos experts ja han alertat del seu risc per a la qualitat de vida de la gent gran i el mateix Departament de Salut busca sistemes de racionalització que no sempre resulten fàcils, en especial quan els avis viuen sols. L’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), que agrupa el 70% de les entitats que ofereixen recursos d’atenció a la gent gran, va presentar ahir un estudi, fet a un miler d’usuaris de 21 residències, que vol contribuir a millorar aquesta problemàtica.

El doctor Toni Andreu, director d’estratègia d’ACRA i coordinador de l’estudi, va explicar que “la reducció més important es dona en aquells fàrmacs relacionats amb patologies en què els hàbits de vida saludables tenen un paper fonamental”.

Font: http://www.elpuntavui.cat

Llegir més: http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/1346163-els-avis-prenen-menys-farmacs-a-les-residencies.html