Salut relaxa a partir de dissabte les mesures als centres geriàtrics una vegada la vacunació supera el 75%

El Departament de Salut ha relaxat el protocol de la covid-19 a les residències de gent gran una vegada s’ha completat la vacunació de les persones que hi viuen en més d’un 75%. Els canvis entraran en vigor aquest dissabte.

Segons ha avançat TV3 i ha confirmat l’ACN consultant el protocol, les persones grans podran tornar a sortir a passejar. A més, quedaran restablertes les sortides curtes, d’un o dos dies, dels residents i no es faran tests d’antígens a les persones que visitin els centres, després que s’hagi reduït la transmissió comunitària els últims dies. El protocol no recull que els residents s’hagin d’aïllar de forma preventiva dues setmanes després de visitar uns dies la família.

Després de mesos en què el coronavirus ha impactat de forma dramàtica en les residències, tant pels contagis i la seva gravetat com per les mesures per evitar-los, l’avanç de la vacunació permet començar a relaxar els protocols. Les mesures actuals s’havien intensificat el 14 de gener per evitar que el coronavirus entrés a les residències en la tercera onada.

Llegir més: https://www.social.cat/noticia/13835/els-usuaris-de-residencies-podran-sortir-a-passejar-i-el-protocol-no-preveu-laillament-des

Font: https://www.social.cat/