Catalunya ha eliminat aquesta mitjanit de divendres totes les restriccions vigents per frenar la covid a excepció del tancament de l’oci nocturn. Així, deixa de ser obligatori presentar el certificat covid per accedir a bars i restaurants, locals culturals, gimnasos i residències per a gent gran i persones amb discapacitat o malaltia mental.

Per aquesta raó, els Departaments de Salut i Drets Socials han actualitzat les mesures de prevenció en residències per a gent gran i persones amb discapacitat o malaltia mental.

Ara, els familiars ja no han de mostrar el certificat, però hauran de seguir presentant la declaració responsable per accedir al centre, tal com feien fins ara. En aquest document la persona visitant declara que no ha presentat símptomes relacionats amb la covid-19 els darrers 14 dies.

A banda de firmar la declaració responsable, durant les visites caldrà portar mascareta (com a mínim una mascareta quirúrgica, preferiblement una FFP2), i mantenir la resta de mesures preventives com el rentat de mans, la distància de seguretat i la ventilació dels espais.

Per a més informació: https://www.ccma.cat/324/els-visitants-de-les-residencies-hauran-de-seguir-presentant-una-declaracio-responsable/noticia/3142511/