La Fundació Internacional de Pacients amb Artrosi (OAFI) ha preparat una jornada de Sant Jordi molt especial a la ciutat de Barcelona sota el lema “Parem La Artrosi”.

Com és tradició el 23 d’abril, la Fundació vendrà la clàssica rosa en aquest cas solidària ja que la seva venda ajudarà a finançar els programes d’educació i sensibilització dirigits a millorar la vida dels pacients amb artrosi i de prevenció per a grups de risc com a dones, nens o esportistes. Aquest any, a més, OAFI compta amb la col·laboració d’escriptors que donen suport a la labor de la Fundació venent i signant les seves obres en els estands de OAFI. Entre ells, l’honorable Thubten Wangchen, president de la Casa del Tibet de Barcelona, que signarà la seva obra “Lluny de Tibet” de 12h a 13h en la parada situada en Av. Diagonal 520 (cantonada amb C / Tuset)

També tindran a la venda l’últim llibre publicat pel gran economista, Santiago Nen-Becerra, “El Crash. Tercera Fase”, així com la col·laboració de Jordi Martín i Mariano Guim, autors i voluntaris de OAFI, que estaran signant al llarg del dia i dels quals es podrà adquirir els seus llibres “El Temps vist des del cel” i “Li mevesmemòries d’Àfrica”.

Des de les 8 del matí i fins a les 8 de la tarda, voluntaris de OAFI i el Dr. Josep Vergés, president i CEO de la Fundació OAFI i un dels majors especialistes en la malaltia artrósica, atendran els estands donant informació sobre la labor de la Fundació i assessorant sobre la malaltia (en Av. Diagonal 520 (cantonada amb C / Tuset) i en Av. Diagonal 421 (cantonada amb C / Enrique Granados). Els assistents podran participar en la campanya digital compartint les seves fotos de Sant Jordi amb el hasta #ParemosLaArtrosi.
La artrosi en xifres; la situació és alarmant

Hi ha 300 milions de persones amb artrosi en el món, 40 milions a Europa. Per a 2020, la artrosi serà la quarta causa d’incapacitat en el món. A Espanya, gairebé el 30% dels espanyols de més de 40 anys sofreix artrosi (Estudi EPISER2016, Societat Espanyola de Reumatología). Les malalties reumàtiques constitueixen la primera causa d’invalidesa permanent i la tercera d’incapacitat laboral transitòria. A més, la artrosi genera una despesa a l’Administració d’al voltant de 5.000 milions d’euros anuals.
Davant aquesta situació tan alarmant OAFI, al costat d’altres societats i col·lectius sanitaris com SEMERGEN, SENFYC, SEMG, SER, SETRADE, SEFAC, Universitat de Barcelona (Escola d’Infermeria) conjuntament amb el Ministeri de Sanitat, entre altres, proposa a les autoritats desenvolupar i implementar un nou model en la gestió de la artrosi que posi al pacient en el centre i que permeti el diagnòstic precoç, la intervenció preventiva, l’autoresponsabilitat del pacient, un correcte compliment terapèutic, així com l’ús eficient dels recursos i l’efectivitat en els resultats d’aquest procés assistencial. D’aquesta manera, no només s’aconseguiria millorar la qualitat de vida dels pacients, sinó que a més es reduiria el cost de la malaltia en el Sistema Nacional de Salut.
Som la Fundació Internacional de Pacients amb Artrosi. Necessites ajuda? Escriu-nos a info@oafifoundation.com o telefona’ns al 931 594 015

Més informació en www.oafifoundation.com