Tres enginyers informàtics catalans han creat un servei de teleassistència domiciliària per a gent gran que permet detectar caigudes dins i fora de casa, i avisar els familiars mitjançant una alarma al mòbil. La iniciativa, batejada com a SeniorDomo, va arrencar fa tres anys i ja s’ha començat a comercialitzar a Barcelona i a l’àrea metropolitana des de fa dos mesos. La startup preveu que arribi a la resta de Catalunya i l’Estat a partir del 2020.

El servei requereix quatre elements per a funcionar: un rellotge, un intercomunicador, un clauer i una aplicació mòbil per als familiars.

L’app dels familiars també permet fer un seguiment de les activitats diàries de la persona gran i permet veure exactament on és i si ha sol·licitat ajuda.

Fer possible envellir a casa

La startup, fundada per dos estudiants de la UOC, els germans Pedro i Àngel Puertas, i Jordi Mercé, neix de l’experiència dels dos primers amb el seu pare malalt d’ELA. El pare dels Puertas volia envellir a casa i ells van buscar la fórmula per fer-ho possible.

Font: VIAempresa

Llegir més: https://www.viaempresa.cat/empren/startup-servei-teleassistencia-caigudes-gent-gran_2069076_102.html