L’aïllament durant la pandèmia ha intensificat la vulnerabilitat d’aquest col·lectiu

Les persones grans estan en el punt de mira dels delinqüents, dels lladres i dels estafadors que, davant la caiguda generalitzada de les seves víctimes potencials, no tenen escrúpols a aprofitar-se de la vulnerabilitat del col·lectiu de les persones de més edat.

Les imatges d’un delinqüent colpejant a una dona de 85 anys en el portal de la seva casa de València quan tornava de la compra van commocionar i van doldre més que si els cops els haguéssim rebut nosaltres. A Barcelona, a mitjan setembre, es van succeir diversos robatoris de cadenes mitjançant estirades que van derrocar a les víctimes i alguna va necessitar atenció a l’hospital. Delictes que evidencien la necessitat d’incrementar unes estratègies de prevenció que la pandèmia va obligar a reinventar per a traslladar a la població els missatges de protecció i seguretat d’una altra manera.

Llegir més: https://www.lavanguardia.com/sucesos/20201006/483882113965/robos-estafas-gente-mayor-confinamiento-delincuencia.html?utm_term=botones_sociales_app&utm_source=social-otros&utm_medium=social

Font: https://www.lavanguardia.com/