Què són els Espais de Suport?

Els Espais de Suport són una iniciativa impulsada per Mémora en què les clàssiques oficines d’atenció funerària evolucionen per convertir-se en un punt de trobada per a famílies i professionals sobre el procés final de la vida.

En aquests espais es pot trobar acompanyament al dol a través de grups de suport, assessorament sobre serveis i productes funeraris tallers i xerrades setmanals, una biblioteca especialitzada i a més a més, en alguns casos, compta amb la presència d’una treballadora social.

Actualment el grup disposa de quatre d’aquests espais a la província de Barcelona –al districte de Nou Barris-Horta, a L’Hospitalet, a Santa Coloma de Gramanet i a Manresa, un a Girona, a prop de l’Hospital Dr. Josep Trueta, dos a la província de Tarragona -el primer, al centre de Reus i un segon, en front de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

L’objectiu de l’Espai de Suport és apropar-se a les persones i donar suport tant a les famílies quan un dels seus membres es troba en un procés final de vida o quan han perdut un ésser estimat, com als professionals que diàriament participen i fan front a aquests processos. Per aquest motiu, organitzem xerrades i tallers setmanals i d’assistència gratuïta.

Consulta el calendari d’activitats aquí

Les famílies viuen tot un procés que té un fil conductor en l’existència i pèrdua d’un ésser estimat i, per tant, requereixen d’una atenció propera i personalitzada.

Contingut cedit per Grup Mémora