En el marc del projecte europeu Alternative s’ha posat en marxa un programa experimental de formació i suport adreçat a cuidadors de persones dependents organitzat per la Fundació Salut i Comunitat (FSC).


Aquest curs s’imparteix a la residència, centre de dia i llar La Verneda de Barcelona, ​​pertanyent a la Generalitat de Catalunya i gestionada per FSC, i participen 13 persones seleccionades de perfils molt diversos, que reben 22,5 hores de formació, dinamitzada per experts de la Fundació Alzheimer Catalunya.


El curs es desenvolupa al llarg de 9 sessions setmanals, de 2 hores i mitja de durada, i finalitzarà el 5 d’abril. En el mateix es transmetran les competències de la Fundació Alzheimer Catalunya, a partir del model d’Atenció Centrada en la Persona, clau per a una millora qualitativa de l’atenció que s’ofereix a les persones dependents.
El projecte treballa especialment amb persones grans, moltes de les quals pateixen Alzheimer o algun tipus de demència, així com amb cuidadors de persones adultes amb discapacitat.


Font: www.geriatricarea.com
Llegir més: http://geriatricarea.com/fsc-y-alzheimer-cataluna-desarrollan-un-plan-de-formacion-piloto-para-cuidadores/