Escollir la destinació i el transport adequats així com planificar el viatge són consells perquè el cuidador d’un familiar amb Alzheimer tingui unes vacances tranquil·les.

Una de cada quatre persones de més de 85 anys pateix algun tipus de demència, com Alzheimer. Aquestes malalties afecten a qui les pateixen, però també a la família que assumeix la responsabilitat de cuidar-los. David Curto, responsable Gestió Assistencial de Sanitas Majors , afirma que entre un 50 i un 70% de cuidadors de pacients amb demència presenten algun tipus de càrrega, “dels quals al voltant del 30% mostren sobrecàrrega intensa”.

Per això, les vacances han de ser un moment perquè el cuidador descansi. Però, com planificar-quan cal viatjar amb el malalt, de tal manera que aquests dies no siguin un problema afegit per al cuidador ni generin un perjudici per al pacient? Quin és el destí més adequat? Què és millor: viatjar en cotxe, amb avió, amb tren? Respondre a aquestes preguntes de forma generalitzada no és fàcil, ja que, com assenyala Nina Gramunt, neuropsicòloga de la Fundació Pasqual Maragall , tot dependrà de la fase de la malaltia i de les circumstàncies personals de cada família.

Font: https://www.elmundo.es

Llegir més:

https://translate.google.es/translate?sl=es&tl=ca&u=https%3A%2F%2Fwww.elmundo.es%2Fciencia-y-salud%2Fsalud%2F2019%2F07%2F01%2F5d161a6721efa021428b4582.html