Les condicions del mercat laboral també castiguen les dones en la seva jubilació, amb unes pensions públiques molt més baixes que les dels homes. Avui, les jubilacions de les dones són 450 euros inferiors. Reduint-se a pas molt lent, la situació seguirà igual en el futur, apunten els experts.
Però la bretxa varia des dels 200 als gairebé 800 euros segons a quin punt d’Espanya es miri, en base a les dades a febrer, últim mes disponible, del portal estadístic de la Seguretat Social. I sorgeix la pregunta: per què hi ha tantes diferències?

La maternitat marca la vida laboral de la dona, que fa que “entrin i surtin del mercat”, reduint les seves aportacions, afirma Cristina Antoñanzas, vicesecretària general d’UGT. La carrera laboral de l’home no es veu tan truncada: la cura dels fills, les reduccions de jornada, les excedències … tot cosa de dones. Si bé són drets “protegits”, acaben perjudicant la dona per la seva falta de reconeixement a l’hora de calcular la pensió, segueix Antoñanzas.
Com més s’avança en l’edat de les pensionistes pitjor és el panorama. De nou, imaginar la seva vida laboral és mirar enrere i trobar condicions més adverses.

Llegir més: http://www.lavanguardia.com/economia/20180303/441190657118/pensiones-brecha-hombres-mujeres.html?utm_campaign=botones_sociales_app&utm_source=whatsapp&utm_medium=social
Font: www.lavanguardia.com