L’escultura que hi ha la plaça de les àvies i avis, situada a la Creu Alta, està sent objecte d’un ‘judici’ per part d’avis i àvies de la ciutat, que a través de la Coordinadora d’Entitats de la Gent Gran, de la ciutat han fet saber al Diari que la volen canviar. El motiu és segons la presidenta de l’entitat Teresa Sererols, és senzill: “perquè no ens agrada, és lletja”. Teresa Sererols ha explicat que “divendres tenim una trobada amb l’Ajuntament i els volem preguntar quantes signatures es necessiten per canviar-ho”.

L’escultura es va instal·lar en aquesta plaça l’any 1987 i és d’autor desconegut. Segons hem pogut saber a través de la pàgina web de l’ajuntament, la mateixa Coordinadora d’Entitats de la Gent Gran, l’hauria encarregada a l’escultor Camil Fàbregas que va declinar l’oferta. Fàbregas però va proposar fer una fosa de bronza i copiar un motlle de guix d’un autor desconegut. Segons l’escultor sabadellenc, el motlle era una reproducció d’una obra que va ser exposada l’any 1910 en uns Salons Internacionals d’Escultura.

Font: diaridesabadell.com

Llegir més: https://www.diaridesabadell.com/2018/10/17/la-coordinadora-dentitats-de-la-gent-gran-vol-canviar-lescultura-dedicada-als-avis/