Argimon assegura que el 14F el 85% dels residents ja tindran posades les dues dosis de vacunes i podran sortir amb garanties

La Junta Electoral Central, la JEC, ha denegat aquest dijous que personal de Correus pugui anar a les residències de gent gran per recollir els vots dels residents.

Aquesta és la resposta negativa a la petició de la Generalitat per evitar que hagin de sortir per anar als col·legis electorals per votar en les eleccions autonòmiques del 14F.

Les dificultats de la proximitat

Segons la JEC, la negativa té motivacions jurídiques, com ara que no està previst a la legislació, però també de calendari:

“La proximitat del dia de la votació dificulta en extrem la possibilitat d’adoptar ara una mesura d’aquesta naturalesa.”

Un altre dels motius de la JEC és la possibilitat de “risc en la mediatització del seu vot”, és a dir, que les persones que els han d’ajudar amb les paperetes puguin manipular-les.

Com a alternativa, l’organisme electoral recorda que, amb una autorització notarial o consular, poden delegar el vot en una persona de confiança.

 

Llegir més: https://www.ccma.cat/324/la-junta-electoral-no-permet-que-correus-vagi-a-les-residencies-a-recollir-vots-el-14f/noticia/3074447/

Font: https://www.ccma.cat/tv3/