Un estudi amb implicació de 26 centres residencials catalans, entre ells de la Garrotxa i l’Alt Empordà, assenyala que en un 82% dels casos és el personal qui decideix derivar el pacient i que en el 52% s’acaba requerint l’ingrés a l’hospital

Pràcticament la meitat dels casos de derivacions hospitalàries dels centres residencials per a gent gran estant relacionats amb una patologia respiratòria, segons l’estudi «Urgències mèdiques» de l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA).

Aquest informe analitza i identifica les característiques de procés de derivacions hospitalàries en situacions que requereixin atenció sanitària urgent i s’ha realitzat a un miler d’usuaris de vint-i-sis centres associats d’ACRA, entre ells centres de la Garrotxa i l’Alt Empordà.

«L’estudi ens demostra que, en la majoria de casos, es tracta de descompensacions agudes de patologia cardiovascular prèvia», explica el doctor Toni Andreu, coordinador de l’estudi. Aquest mateix grup és l’afectat per infeccions respiratòries estacionals i, particularment, la grip.

Les altres patologies que requereixen de derivació als hospitals són els traumatismes, els problemes neurològics, els problemes digestius, els problemes vasculars i els problemes del tracte urinari, entre d’altres.

Font: diaridegirona.cat

Llegar més: https://www.diaridegirona.cat/comarques/2018/06/28/meitat-derivacions-hospitalaries-dels-geriatrics/921570.html