La teleassistència es confirma com una eficaç solució perquè persones grans i dependents se sentin acompanyades i protegides durant les vacances de familiars i cuidadors.

La majoria de les persones compta els dies perquè arribin les vacances . Dies de temps lliure que per a un sector de la població són sinònim de solitud. A diferència del que suposa per als seus familiars més pròxims, el temps lliure de majors i dependents no es tradueix en un increment de les relacions socials o moments d’evasió i desconnexió de la rutina. Al contrari. Per a ells, les vacances redueixen la freqüència amb la qual veuen als seus sers estimats o cuidadors.

És el que posa en relleu un estudi elaborat per Cuideo, empresa especialitzada en cures a domicili de persones grans. Una realitat que s’ha revelat comuna entre els 6.000 clients actuals als quals han preguntat amb l’objectiu d’entendre millor les seves preocupacions. Afegir temps lliure al temps lliure és una d’elles. Una fórmula que incrementa la percepció de solitud que senten moltes persones grans durant el període de vacances.

L’estudi realitzat per Cuideo determina que actualment el 54,39% de les persones dependents viuen soles. Són precisament elles els qui més sofreixen l’arribada d’unes vacances que sí que gaudeixen familiars i cuidadors. Quan això ocorre, el 72,3% d’ells recorre a la teleassistència, un servei clau per a assegurar el seu benestar durant el temps que passen solos i que s’incrementa durant les vacances. No obstant això, Cuideo estima que el 27,7% no compta amb aquest suport.

Llegir més: https://www.lavanguardia.com/vida/20210719/7604920/teleasistencia-solucion-sentirse-solas-72-personas-mayores-brl.html