És el primer cop que es detecta la malaltia en una altra espècie

Un grup d’investigadors de la Universitat de Kent (Ohio) han descobert per primera vegada signes de la malaltia d’Alzheimer en 20 cervells de ximpanzés ancians. La troballa, que converteix en mite el debat sobre si són els éssers humans l’única espècie capaç de desenvolupar la malaltia, podria ajudar a comprendre millor la malaltia i com combatre-la.

Segons els investigadors, l’estudi podria ser una evidència que les clàssiques plaques i els cabdells de la malaltia són efectes secundaris, més que la pròpia causa de la malaltia. La responsable de l’estudi, l’antropòloga biològica Mary Ann Raghanti, apunta que els cervells dels 20 ximpanzés estudiats no han mostrat canvis cognitius o de comportament, no hi demència de moment. “Si podem identificar aquestes diferències entre el cervell humà i el del ximpanzé, podríem identificar el que produeix la degeneració”, sentencia Raghanti.

Font: lavanguardia.com

Llegir més: http://www.lavanguardia.com/vida/20170801/43266368570/alzheimer-chimpances.html?utm_source=newsletters&utm_medium=email&utm_campaign=vida&utm_term=20170802&utm_content=listado-de-noticias-de-la-seccion-de-vida&utm_campaign = botones_sociales & utm_source = twitter & utm_medium = social

Categories: Dependència