L’ iniciativa s’anomena ‘Com està? i busca detectar situacions de soletat i patiment emocional com a conseqüència de la covid-19

L’Ajuntament de Barcelona ha impulsat una nova iniciativa abans que acabi l’any i trucarà a 70.000 persones grans per saber com es troben arran de la covid-19. És un projecte que s’anomena ‘Com està’ i té l’objectiu principal de trobar situacions de soledat i patiment emocional com a conseqüència de la pandèmia.

El Consistori trucarà per telèfon a persones entre els 70 i els 84 anys que visquin a Barcelona i que no siguin usuaris de cap projecte ni servei municipal. La iniciativa comença aquest mes de desembre i s’ampliarà fins al proper mes de març.

En què consisteix la trucada?

Quan aquestes persones rebin la trucada per part de l’Ajuntament, explicaran com es troben i si necessiten ajuda. En cas afirmatiu, seran contactades posteriorment per professionals que hagin rebut una formació prèvia. Aquesta conversa constarà de 16 preguntes on es parlarà de tristesa, soledat i dol.

La finalitat és mesurar el possible impacte de la situació generada per la covid-19 i oferir-los informació sobre els recursos de suport emocional existents.

Llegir més:  https://www.timeout.cat/barcelona/ca/noticies/lajuntament-de-barcelona-trucara-a-70-000-persones-grans-per-saber-com-es-troben-120920

Font: https://www.timeout.cat/