El fet que la gent gran intenti mantenir-se activa i vital ha generat un sector de negoci que s’anomena “silver economy” o “economia platejada”, terme encunyat en referència als cabells blancs. Els clients del sector tenen més de 55 anys. Fins als 75 se’ls considera actius i d’aquí endavant, dependents.

L’economia platejada, que ha abordat el programa “Valor afegit”genera més de 9.000 milions d’euros de negoci anuals a Catalunya. Les empreses que hi aposten saben que aquest mercat té futur perquè el nombre de consumidors creix arreu. Fins al 2030 el grup d’edat d’entre 55 i 69 anys s’incrementarà un 30%.

Són uns consumidors que tenen una capacitat de compra potentImma Fernández, mànager d’Intel·ligència de Mercat d’ACCIÓ, explica que “disposen d’un estalvi acumulat i unes propietats i un patrimoni que fan que segons les estadístiques el seu poder adquisitiu estigui per sobre de la mitjana de la població”.

Per a més informació: https://www.ccma.cat/324/leconomia-platejada-un-negoci-en-alca-dirigit-a-les-persones-de-mes-de-55-anys/noticia/3133491/