Més de 20% de treballadors de les residències no ha rebut cap vacuna

Les residències denuncien que hi ha centres amb un 40% de treballadors sense vacunar

Un brot de Covid en una residència d’Esponellà ha provocat la mort d’una persona amb moltes patologies prèvies, i 21 contagiats, entre els quals cinc treballadors que no estaven vacunats.

Gràcies a la vacunació massiva, els casos de Covid a les residències són ara molt estranys, a diferència del que va passar al començament de la pandèmia.

El 93,7% dels residents estan vacunats amb les dues dosis, però això no passa entre les persones que treballen en aquests centres: més d’un 20% de treballadors no estan vacunats. Segons les dades del Departament de Salut, el personal de residències totalment vacunat representa el 78,6%.

El sector de les residències de gent gran es queixa que, en alguns casos, el percentatge de personal no vacunat arriba a un 30 o un 40%, una xifra que consideren molt preocupant, i demanen al Departament de Salut que prengui mesures.

Són conscients que no es pot obligar ningú a vacunar-se, però creuen que “el protocol de salut hauria de marcar que no passés”, segons ha dit a Catalunya Ràdio Cinta Pascual, presidenta de la patronal més important del sector, l’ACRA. “Apel·lem a la responsabilitat, però quan la vacunació baixa del 85% és un problema”, afegeix.

LLegir més:  https://www.ccma.cat/324/les-residencies-denuncien-que-hi-ha-centres-amb-un-40-de-treballadors-sense-vacunar/noticia/3095905/