El govern estatal destinarà 7,4 milions d’euros a una línia d’ajuts per garantir l’accessibilitat a l’habitatge de persones grans, amb discapacitat o dependents residents a Catalunya. Els diners formen part d’una partida de 50 milions que es distribueix entre les Comunitats Autònomes i que surt del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres la distribució a través d’un reial decret. Els fons es repartiran en funció dels criteris aprovats pel Consell Territorial de Serveis Socials i del Sistema per a l’Autonomia i Atenció a la Dependència. Hi poden accedir particulars i comunitats de propietaris i s’hi encabiran tant actuacions d’accessibilitat universal com a l’interior d’habitatge.

Segons els càlculs que fa l’executiu encapçalat per Pedro Sánchez, arran de la pandèmia hi ha 100.000 persones grans, amb discapacitat o en situació de dependència en una posició de “gravetat extrema”. Són persones que viuen en comunitats de propietaris i no tenen mesures d’accessibilitat per sortir al carrer. Molts d’aquests habitatges “no tenen una dutxa adaptada”.

Per a més informació: https://www.emporda.info/economia/2021/12/10/persones-dependents-habitatge-accessibilitat-persones-amb-discapacitat-persones-grans-60529099.html