La marxa nòrdica, també coneguda com a “nordic walking”, és un esport relativament nou que consisteix en caminar amb uns bastons especialment dissenyats per a aquesta finalitat. Aquesta disciplina esportiva és ideal per a totes les edats, incloent les persones grans. És una forma d’exercici suau i segura que té nombrosos beneficis per a la salut.

A més a més, és una activitat que es pot fer en solitari o en grup, a l’aire lliure en entorns urbans o naturals, i que pot ajudar a connectar amb la natura i amb un mateix.
La marxa nòrdica té diversos beneficis per a la salut i el benestar, especialment per a la gent gran. Aquí en destaquem cinc:

1. Millora la salut cardiovascular:

La marxa nòrdica és una activitat física que pot ajudar a millorar la circulació sanguínia i reduir el risc de malalties cardiovasculars. A més, es considera una activitat d’intensitat moderada que pot ajudar a controlar els nivells de colesterol i sucre en sang.

2. Augmenta la força muscular:

Caminar amb bastons involucra els braços, les espatlles i els músculs del tronc, així com les cames. Això pot ajudar a mantenir o augmentar la força muscular, el que pot ser especialment important per a la gent gran, que tendeix a perdre força muscular.

3. Redueix la pressió sobre les articulacions:

La marxa nòrdica és una activitat de baix impacte que pot ser més suau per a les articulacions que altres formes d’exercici, com córrer o jugar a tennis. Això pot ser particularment beneficiós per a les persones que pateixen d’artrosi o altres problemes a les articulacions.

4. Millora l’equilibri i la coordinació:

Caminar amb bastons requereix coordinació entre els braços i les cames, fet pot ajudar a millorar l’equilibri i la coordinació en general. Això pot ser especialment important per a la gent gran, que pot tenir un major risc de caigudes.

5. Fomenta la socialització:

La marxa nòrdica és una activitat que es pot fer en grup, i això fa que esdevingui una excel·lent manera de conèixer gent nova i fomentar les relacions socials.
Per començar amb aquesta activitat física és important aprendre la tècnica adequada i disposar dels bastons específics de marxa nòrdica.
En resum, la marxa nòrdica és una activitat social i divertida que pot ajudar a les persones grans a connectar-se amb altres persones i mantenir una vida social activa. Amb la tècnica adequada i l’equip adequat, la marxa nòrdica pot ser una activitat segura i saludable per a les persones
grans amb diferents condicions físiques.

Autor:
Sergi Garcia Gisbert, Director de Bendhora Bcn SL, especialistes en marxa nòrdica des de 2012