En Hong és el protagonista d’aquesta història. Nascut a Yongin (Corea) fa 75 anys, va ser una de les primeres persones a provar Touchcare en el seu dia a dia. Va començar a utilitzar-lo el mes de Juliol d’enguany i, fins Al dia d’avui, n’està molt content. Us explico a continuació una anècdota que l’equip de Touchcare va tenir amb ell no fa molts dies:

Un assistent social funcionari de la ciutat de Yongin estava estranyat  perquè no havia vist massa activitat en el perfil del senyor Hong a través del monitoratge a distància Touchcare. El cuidador va trucar l’home per telèfon, però no en va tenir resposta. Llavors va anar a casa de l’ancià i va picar la porta. Tampoc va haver-hi resposta.

El cuidador, al veure que l’aplicació li indicava una certa activitat, però no responia, va trucar-nos per comprovar que el sistema funcionava correctament i que el senyor Hong no tenia cap problema. Ho vam comprovar i tot funcionava correctament. Després, observant algunes dades més de la persona assistida, a través d’estadístiques i gràfiques (que només podem accedir en casos d’emergència), vam deduir que estava bé i que, segurament, es devia trobar en uns dies de menys activitat i prou.

Com que no enteníem per què no responia al telèfon ni la porta de casa, i també volíem saber a què era deguda la recent manca d’activitat, vam enviar al senyor Hong un missatge de veu, mitjançant l’aplicació, preguntant-li si podia confirmar que estava bé des de l’aplicació. Va contestar per missatge de veu que estava bé i, tot seguit, mentre el cuidador encara  estava esperant a fora de casa seva, li vam enviar un altre missatge indicant que obrís la porta, i ho va fer.

El que succeïa era que el senyor Hong últimament estava una mica refredat i s’havia quedat més estona del compte assegut a la cadira (per això no hi havia hagut massa activitat registrada en l’app del cuidador). També és cert que el senyor Hong no té molt bé l’oïda i posava el volum del televisor molt fort, cosa que feia encara més difícil que sentís el timbre. El que ningú no entén encara és com va ser capaç d’escoltar els missatges de veu, però creiem que és per dur el telèfon a sobre i que pogués notar les vibracions causades pel missatge de l’app.

És un misteri sense resoldre que diu molt a favor d’aquesta nova tecnologia que estem perfeccionant per poder ajudar més efectivament a les persones dependents, els missatges de veu intel·ligents. Aquesta tecnologia ja ens ha donat resultats molt positius en les proves, i estem segurs que ben aviat estarà finalitzada per poder sortir al mercat. El mes passat vam registrar un increment d’un 203% en la gent gran que sortia a passejar després  que la app els hi recomanés que ho fessin a través d’un missatge de veu.

La ciutat de Yongjin, gràcies al suport  que hem tingut per part de l’ajuntament (que fins i tot ens ha facilitat un espai d’oficina en el “Digital Tech Innovation Centre”), és un dels primers llocs on hem començat a fer proves per mirar si el nostre producte realment era efectiu a la pràctica, en la vida real, i el resultat ha sigut molt positiu.

Actualment hi ha més de 200 ancians a Yongin que tenen els sensors instal·lats a casa i porten el rellotge cada dia, ajudant-nos a perfeccionar el producte i l’aplicació cada vegada més.

Esperem que aviat siguin moltes més les persones que es puguin beneficiar dels avantatges de Touchcare! https://touchcare.es/