Els “avis esclaus” són aquells avis i àvies que tenen cura dels seus nets perquè no han sabut dir que “no”. La sociòloga i responsable dels projectes de l’Associació Serveis Integrats per a l’Envelliment Actiu (SIENA), Sònia Díaz, explica que són avis que “no han posat límits a aquesta cura, i d’alguna manera es veuen en una situació forçada perquè han d’ajudar els seus fills”.

L’estudi anomenat “La figura dels avis i àvies esclaus a Catalunya”, elaborat per SIENA i que s’ha presentat aquest dimecres a la inauguració de la 20a edició de la FiraGran, a Barcelona, indica que només el 12% dels avis decideixen quan volen tenir cura dels seus nets.

L’estudi s’ha fet a 750 persones més grans de 60 anys a Catalunya, i indica que en el 31% dels casos són els fills qui decideixen que els avis han de tenir cura dels nens, en el 4% són els gendres o les joves, en el 2% és la parella d’aquests avis i àvies i en l’1% dels casos són els nets. Finalment, el 47% d’avis i àvies pacten amb els fills i filles quan han de cuidar els nens.

Font: ccma.cat

Llegir més: http://www.ccma.cat/324/nomes-el-12-dels-avis-decideixen-quan-volen-tenir-cura-dels-seus-nets/noticia/2857212/#