Jornada FiraGran 2020 sobre “LA SOLEDAT DE LES PERSONES GRANS EN TEMPS DE COVID”

Barcelona, 19 de novembre 2020.

El dia 11 de novembre, la Fundació FiraGran junt amb els Departament de Salut, Interior i Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona, van organitzar una Jornada sobre “La soledat de les persones grans en temps de Covid 19” en las que es van inscriure més de 400 persones d’arreu de Catalunya.

L’acte es va obrir amb una interessant conferencia del Dr. Javier Yanguas, en la que va reflexionar sobre els diferents tipus de soledat i sobre com les persones grans han viscut i estan vivint la soledat durant la pandèmia provocada pel Covis 19.

Les administracions públiques participants van explicar les diferents experiències i projectes institucionals d’abordatge a la solitud de les persones grans.

Carme Pollina, de l’Ajuntament de Barcelona, va detallar el projecte “ l’estratègia municipal contra la Soledat 2020-2030”.

Iolanda Moragues, de la Diputació de Barcelona, va explicar com es va utilitzar el servei de Teleassistència coma eina per combatre la soledat de les persones grans durant la pandèmia.  També van obrir una línia 900 amb aquest mateix objectiu.

Jordina Capella, del Departament de Salut, va comentar el pla que està desenvolupant el Departament per promoure, des del sistema sanitari, l’accés a recursos de la comunitat per tal de reforçar la xarxa o suport social de persones amb problemàtica social o emocional.

Alícia de Peray, del Departament d’Interior, va parlar sobre com els cossos de seguretat i els responsables de prevenció han abordat a través de la proximitat, acompanyament i protecció de les persones grans els problemes d’aïllament i soledat.

Rosa Maria Sans, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, va comentar el projecte “Comunitats contra l’Aïllament” que  pretén afavorir la inclusió i la participació de les persones, actuant en cada territori des dels equipaments cívics com a espais socialitzadors i d’acollida, espais que afavoreixen la convivència i la interrelació personal i la cohesió social.

 

Per més informació:

Claudia Simón

claudia@firagra.com

932386868

www.firagran.com