El ioga és una de les pràctiques més beneficioses que hi ha. Un dels seus punts forts és que és fàcilment adaptable a tothom, sense donar importància al sexe, l’edat o les condicions de les persones. És per això que el ioga és un esport sense barreres, i proporciona beneficis tant als nens i nenes com als adults, sense oblidar la gent gran, un col·lectiu que costa integrar en l’exercici físic.

 

Passa sovint que una pràctica o un esport deixa de fer-se accessible en segons quines edats. No és el cas del ioga. Aquesta disciplina s’adapta fàcilment a infants, adults i gent gran. Això passa per diversos motius: en primer lloc, el ioga no és una disciplina competitiva. Cadascú pot entrenar-se seguint el seu propi ritme. En segon lloc, cal destacar que es practica lentament, per la qual cosa no conté moviments explosius, i si es practica correctament, el risc de patir lesions és molt baix.

És per això que el ioga (amb certes adaptacions) no només és adequat per a la gent gran, sinó que és altament recomanable: permet a les persones continuar practicant esport, moure’s i exercitar-se en la seva edat d’or. Ara bé, és imprescindible que rebin una atenció molt més activa per evitar possibles riscos.

Per més informació: Practicar ioga en l’edat d’or és possible (i molt recomanable!)

Font: YogaOne