L’edat és un dels principals factors de risc per a patir una caiguda, i la seva incidència augmenta progressivament amb el pas dels anys. També, el risc que les caigudes provoquin lesions greus s’incrementa amb l’edat.

Les caigudes en persones grans han de considerar-se un senyal d’alerta. Pel que cal analitzar no sols les causes, sinó també les conseqüències i circumstàncies en les quals s’ha produït.

Per a prevenir les caigudes, és d’utilitat fer els canvis necessaris en l’habitatge, com instal·lar una il·luminació adequada, mantenir sec el terra del bany, posar catifes antilliscants o adaptar l’alçada del llit.  Si hi ha escales a la casa,  assegura’t que tots els esglaons són regulars i no rellisquen, i que hi hagi una barana fixa a banda i banda de l’escala.

S’estima que el 30% dels majors de 65 anys, i el 50% dels qui superen els 80, sofreixen almenys una caiguda a l’any. La prevenció ha d’incloure a diferents professionals de la salut i a les persones del seu entorn més pròxim.

Llegir més: https://mejorconsalud.com/prevenir-caidas-personas-mayores/?fbclid=IwAR2l_tfDQ3kZLcvVtcZe-3AKHPn9xENgI_ATKLqiPUtwYFgrns9Pzds_-Ew

Font: Mejor con Salud