El Servei de Geriatria de l’Hospital de Jesús i els equips de primària de l’ICS al territori participen en la iniciativa europea Aptitude.

Les Terres de l’Ebre seran un dels territoris pilot del projecte europeu Aptitude, per prevenir la dependència i discapacitat de les persones grans, en el que participen el Servei de Geriatria del Complex Assistencial de la Santa Creu de Jesús i els equips d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) a l’Ebre.

Les comarques ebrenques són un dels territoris de Catalunya amb l’índex de sobreenvelliment més alt. En aquest sentit, l’Hospital de Jesús i l’ICS Terres de l’Ebre treballen des de fa temps de forma conjunta amb l’objectiu de prevenir la dependència i la discapacitat, actuant sobre la fragilitat de la població més gran. La fragilitat és un estat de prediscapacitat que cal detectar per identificar un subgrup de persones més grans de 65 anys que conserven la seva independència d’una forma inestable, que es troben en situació de risc de pèrdua funcional i requereixen una intervenció per conservar la seva autonomia.

Font: diaridetarragona.com

Llegir més: https://www.diaridetarragona.com/ebre/Projecte-pilot-a-lEbre-per-prevenir-la-fragilitat-de-les-persones-grans-20180615-0030.html