L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet rehabilitarà l’antiga escola Miguel Hernández per a construir un centre amb 48 habitatges públics amb serveis compartits per a persones majors de 65 anys, el primer d’aquest tipus que es fa a la ciutat.


L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha explicat que amb aquest tipus d’habitatges busquen promoure “un model d’envelliment actiu en què les persones grans puguin viure a casa seva mentre tinguin autonomia i no hagin d’entrar en una residència”. L’espai tindrà en total una superfície habilitada de més de 5.300 metres quadrats, on s’instal·laran 48 pisos accessibles, per a un màxim de dues persones cada un,-cinc habitatges adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, així com una zona exterior de 2.000 metres quadrats amb aparcament i zona verda.


A més, l’edifici disposarà d’una zona de serveis comuns, amb una consergeria les 24 hores del dia, i 264 metres quadrats de la planta baixa que funcionaran com a centre de dia amb una capacitat per a 20 persones, que complementen les 30 places de dia que ja hi ha a la residència Ramon Berenguer.


L’alcaldessa ha explicat que a la ciutat els més grans de 65 anys representen gairebé el 20% de la població (23.545 persones), dels quals 4.023 són persones grans amb algun tipus d’ajuda de serveis d’atenció domiciliària, des de suport en tasques quotidianes, atenció a casos de soledat i fins i tot suport alimentari.