La Diputació de Barcelona millorarà el 35% dels aparells en dos anys amb nous elements tecnològics

A partir del maig, el servei local de teleassistència aplicarà millores als seus dispositius per fer-los més digitals i accessibles. El servei de la Diputació de Barcelona vol que, en dos anys, el 35% dels usuaris actuals puguin disposar d’aquests nous dispositius, i progressivament, estendre les millores a la totalitat de les persones que l’utilitzen, 90.000 actualment, tot i que la previsió és arribar a les 105.000 persones.

Els dispositius, que continuaran sent penjolls com fins ara, tenen novetats tecnològiques per les quals cal substituir els actuals terminals per d’altres que compten amb una tecnologia complementària que permetrà reforçar la detecció de riscos a la llar, ja siguin detecció de fums en cas d’incendis, o fuites de gas i també amb dispositius funcionals per detectar caigudes, per exemple. Ara mateix uns 20.000 usuaris tenen sensors de soroll, i aquesta xifra passarà a 50.000 amb aquest nou pla de millora, per al qual es destinaran 47 milions d’euros, dels quals la Diputació n’aportarà 22 milions i els ajuntaments, 25.

Llegir més: https://www.social.cat/noticia/14245/sensors-de-fums-i-sorolls-o-elements-degeolocalitzacio-noves-prestacions-del-servei-de-tel