Sobremedicar, perjudicial per a la salut

//Sobremedicar, perjudicial per a la salut
2019-02-20T16:29:15+00:00 1 Març, 2019|Categories: Hàbits Saludables|

La prevenció i la por dels pacients incentiven els sobretractaments i els danys que duen associats

A l’hora de curar una malaltia, no sempre fer més és millor. Aquest és el missatge que els professionals d’Atenció Primària volen llançar a una població que, històricament, ha considerat com a problemes mèdics circumstàncies lligades a la vida mateixa. “Convertim en una qüestió mèdica coses comunes com la menopausa o la ruptura d’una relació, i veim un problema social en el cas d’una persona que simplement és tímida”, explica la doctora d’Atenció Primària Sara Guerrero.

Sobrediagnosticar i sobretractar els pacients s’està convertint en un problema comú, sobretot als centres de salut, la porta d’entrada del sistema sanitari. “Vivim en una societat basada en la immediatesa, però les malalties s’han de passar. Curar un constipat requereix un temps, el grip s’ha de passar al llit i no tot s’arregla amb els antibiòtics”, explica Guerrero.

Font: arabalears.cat

Llegeix més: https://www.arabalears.cat/societat/Sobrediagnosticar-perjudicial-salut_0_2181981871.html

2019-02-20T16:29:15+00:00 1 Març, 2019|Categories: Hàbits Saludables|

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la teva experiència i els nostres serveis. Si vols seguir navegant has d'acceptar el seu ús o configurar el teu navegador. També pots sortir del web