Tenir cura del peu diabètic

/, Hàbits Saludables/Tenir cura del peu diabètic
2018-01-19T13:53:45+00:00 23 gener, 2018|Categories: Consum i Seguretat, Hàbits Saludables|

Les persones grans que pateixen diabetis de tipus 2 o diabetis mellitus no insulinodependent han de tenir especial cura amb els seus peus. Com a conseqüència d’aquesta malaltia el teixit dels nervis es pot veure afectat per l’anomenada neuropatia diabètica o pèrdua de sensibilitat en les extremitats del cos, i també es pot donar una falta d’irrigació sanguínia adequada, anomenada isquèmia.
La pèrdua de sensibilitat pot fer que en produir-se qualsevol ferida o úlcera als peus la persona afectada no se n’adoni i si, a més, no rep prou sang i oxigen a les extremitats aquestes ferides poden trigar més en curar-se, constituint un perillós focus d’infecció que en casos extrems pot arribar fins i tot a la gangrena i amputació d’algun membre.
La detecció precoç de qualsevol lesió o ferida als peus i una visita immediata al metge poden, per tant, estalviar complicacions serioses.
Font: atenciogentgran.org
Llegir més: http://atenciogentgran.org/tenir-cura-del-peu-diabetic/

2018-01-19T13:53:45+00:00 23 gener, 2018|Categories: Consum i Seguretat, Hàbits Saludables|

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la teva experiència i els nostres serveis. Si vols seguir navegant has d'acceptar el seu ús o configurar el teu navegador. També pots sortir del web