El 16,4% de les persones que tenen entre 70 i 84 anys a la ciutat de Barcelona han manifestat algun tipus de tristesa durant l’última setmana. Aquesta és una de les principals conclusions que es poden extreure del projecte ‘Com està? La conversa cura’, que ha engegat l’Ajuntament de Barcelona per conèixer el benestar emocional de la població d’aquesta franja d’edat en el context actual de la pandèmia de la Covid-19.

L’estudi s’ha centrat en les prop de 57.000 persones d’entre 70 i 84 anys que viuen a Barcelona i no són usuàries de cap servei municipal, amb la intenció de conèixer millor el seu estat anímic i oferir-los informació sobre els diferents projectes i activitats que ja existeixen a la ciutat.

Les converses telefòniques que van permetre obtenir aquests resultats les va fer la Fundació Avismón amb un guió predeterminat i a partir d’una conversa pausada, amb l’objectiu de conèixer l’impacte que la Covid-19 ha provocat en aspectes com la soledat, la tristesa, el dol, les pors o els recursos que s’utilitzen per millorar de manera autònoma l’estat emocional.

Llegir més: https://www.social.cat/noticia/15069/el-16-4-de-les-persones-grans-se-senten-tristes