Un estudi de l’Observatori de Pensions Caser, recorda que viure 100 anys serà cada vegada més habitual i que els futurs jubilats no renunciaran a l’estil de vida actual, sinó que esperen millorar-lo. Així preveuen practicar amb més freqüència activitats d’oci com llegir, viatjar, menjar fora, assistir a concerts, al teatre o al cinema.

Aquesta intenció de tindre una jubilació activa, es reflecteix perfectament en el nombre de dones i homes que decideixen estudiar passats els 50 anys. Cada vegada hi ha més alumnes jubilats en les universitats.

Els experts coincideixen que estudiar en la jubilació aporta múltiples beneficis. L’exercici intel·lectual manté la ment activa, ofereix noves oportunitats de socialització i afavoreix l’autonomia. En el cas dels estudis universitaris, els alumnes comparteixen espais amb estudiants més joves, la qual cosa incentiva un intercanvi d’experiències.

Moltes universitats, públiques i privades, compten amb organismes que gestionen estudis específics per a majors de 50 anys. Hi ha títols propis de cada universitat, diferents als graus als quals es pot accedir, independentment de l’edat.

Però no totes les persones majors amb ganes de continuar aprenent opten per estudis reglats. Són nombrosos els jubilats que aprofiten per a aprendre o perfeccionar idiomes, tocar un instrument, fer tallers de pintura, cantar en un cor, etc., activitats que estimulen l’aprenentatge i la creativitat, la paciència i la concentració, així com la perseverança, l’expressió i, per descomptat la diversió. Tot això és beneficiós per a l’activitat cerebral, la salut mental, l’autoestima i la motricitat.

Font: El País

Més info.: https://elpais.com/economia/2019/11/19/actualidad/1574181856_567401.html