Agraïm a l’Àngel la seva dedicació… i el seu bon humor

Estem amb Àngel Rodríguez, que ha estat durant 2 anys com a voluntari continu en Banco Farmacéutico, col·laborant en l’àrea de comptabilitat, mà a mà amb Álex Escudé. És un home discret, que sempre ens brinda un somriure quan ve i un més gran quan s’en va. Treballa en silenci, amb l’eficàcia de qui dóna més del que rep. Per motius personals ha de deixar la seua col·laboració amb nosaltres, però no volem que s’en vagi sense “robar-li” aquesta entrevista amb la qual reflectir la seva experiència.

Quant temps has estat en Banco Farmacéutico i com vas arribar a nosaltres?

He estat en BF (Banco Farmacéutico) durant 2 anys. Vaig arribar a través de la FCVS (Federació Catalana de Voluntariat Social): vaig veure que estava publicada una petició per a comptabilitat. Vaig parlar amb Marta, em vaig entrevistar amb ella, i em va semblar un projecte interessant.

Havies fet voluntariat abans?

Des que em vaig jubilar he col·laborat com a voluntari, molt dedicat a l’àmbit de la gent gran. Estic en el Consell de la Gent Gran de Barcelona, i sempre he estat implicat en entitats dedicades a ajudar a les persones grans.

Quina ha sigut la teva funció durant aquests anys?

La meva funció ha sigut donar una mà en la comptabilitat de les factures de farmàcia. La meva dedicació professional havia sigut treballant en àrees de comptabilitat. Més tard vaig estar en vendes, però amb BF vaig veure que tornar a la comptabilitat podia ser interessant. Considero que el treball que es fa a través de les farmàcies és molt valuós, i col·laborar a atendre-les sabia que era una forma eficaç d’arribar als beneficiaris.

Com valores l’acció de Banc Farmacèutic?

BF fa un treball fantàstic, i era necessari que hi haguera una cosa així. La pobresa farmacèutica no està en l’agenda prioritària de les Administracions, però les conseqüències de la crisi són palmàries, i havia d’haver-hi algú com BF que surtis a la trobada de les persones que no es poden medicar per motius econòmics. El paper que està exercint el Tercer Sector no sempre està reconegut pels responsables polítics, però gràcies a entitats com BF hi ha persones que han pogut ser ateses, i aquest reconeixement social existeix.

Creus que la teva col·laboració t’ha ajudat en la teua vida personal?

El voluntariat ha sigut i continua sent per a mi un goig: col·laborar amb altres persones per a ajudar als altres és un goig, una alegria. I constatar tot el que s’està fent, sense fer soroll, però amb eficàcia, és una alegria encara més gran.

En Banco Farmacéutico deixes molt bon record, què t’emportes tu de Banco Farmacéutico?

M’emporto una estada molt agradable, i també molt bon record, perquè ha sigut un treball que considero que era necessari, i he pogut aportar el meu granet de sorra.

Un últim desig…?

Que em toqui la loteria, jajajajaja! A nivell personal, el meu desig és continuar fent voluntariat, i si les meves circumstàncies personals em permeten tornar a BF, millor encara.

Acabem la conversa amb la cordialitat que li defineix. I riem per a aconseguir la foto amb la qual plasmar la trobada. Aquesta alegria contagiosa que transmet queda suspesa en l’aire, a la manera d’una fragància que t’embolica, i que et facilita el treball. Des d’aquí, solament podem agrair-te tot el que ens has aportat, com a voluntari i com a persona. Gràcies, Àngel, i a reveure!

Font: Banco Farmacéutico

Enllaç: https://www.bancofarmaceutico.es/noticias/agradecemos-a-angel-su-dedicacion-y-su-buen-humor/