L’ajuntament reforça la teleassistència, la lluita contra la violència masclista o les beques menjador. També s’han creat nous serveis, com l’atenció psicològica o els pavellons Salut

Si fins ara Barcelona comptava amb tota una sèrie de serveis socials per a fer costat a les persones en situació de vulnerabilitat, amb la propagació del coronavirus no sols s’han reforçat, sinó que també s’han creat nous per a afrontar aquesta emergència amb el màxim de recursos.

Aquest és un repàs dels principals programes disponibles a la ciutat:

-Persones majors

El Servei de Teleassistència, amb gairebé 90.000 usuaris, s’ha reforçat per a poder efectuar 3.000 contactes diaris. D’altra banda, el Projecte Radars duu a terme un seguiment telefònic a les 1.600 persones usuàries, totes elles majors de 65 anys i en situació de solitud. També s’ha reforçat el servei VinclesBCN i s’ha posat a prova el programa Viure i Conviure, amb el qual universitaris comparteixen pis amb persones majors. De les 74 parelles actives, 47 passen juntes el confinament.

-Alimentació

Els programes municipals de menjars (Àpats a Domicili, Àpats en Companyia i els menjadors socials) s’han reforçat un 30% per a garantir una alimentació equilibrada i saludable a les persones vulnerables.

-Habitatge

Es mantenen els serveis d’atenció en situacions d’emergència habitacional per a garantir la resposta a qualsevol situació urgent.

-Ajuda a domicili

El Servei d’Ajuda a domicili (SAD), que atén unes 24.000 persones

-Emergències socials

El Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (al carrer Llacuna, 25 i telèfon 900.703.030) s’ha reforçat amb vuit treballadors més i funciona ininterrompudament les 24 hores del dia.

-Allotjament

Ja s’han obert 385 places per a acollir a persones sense llar, que se sumen a les 2.200 places que funcionaven a la ciutat. A més, es podran ampliar fins a arribar a 775 més.

-Violència masclista

Per a garantir l’atenció a les dones, nens i adolescents en situació de violència masclista, i a les persones del seu entorn, es manté obert el SARA

Recolzament emocional

El consistori i el Col•legi Oficial de Psicologia han activat un servei d’atenció telefònica per a oferir suport emocional a la ciutadania.

-Pavellons Salut

Els nous pavellons Salut són quatre equipaments habilitats com a espais hospitalaris, que poden atendre fins a 600 pacients per a descongestionar els hospitals.

-Migrants

El Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER) obre de dilluns a divendres al carrer de Font Honrada, 10, durant l’estat d’alarma per a atendre urgències socials i jurídiques.

Font: www.elperiodico.com

Més informació: https://www.elperiodico.com/es/mas-barcelona/20200411/barcelona-fortalece-programas-sociales-coronavirus-7922168