Els reptes de l’Antropocé: demografia, energia i sostenibilitat.

21 ABRIL 2021 de 17:00 a 18:00

PONENT:

Dr. Narcís Prat Fornells.

Doctor en Ciències Biològiques. Catedràtic Emèrit d’Ecologia a la Universitat de Barcelona. Es membre del grup de recerca F.E.H.M. ( Freshwater Ecology, Hydrology and Management). Especialista en ecologia i gestió de les aigües.

 

TEMARI DE LA CONFERÈNCIA:

Estem en l’era del Antropocé. Hem començat una nova era on l’acció de l’home està fent canviar la biosfera, de tal manera que s’albira un canvi en les característiques del planeta terra que podrien posar en compromís la pròpia humanitat.

El futur ens parla d’una humanitat de 10 mil milions de persones i amb una despesa d’energia creixent:  anem cap a la catàstrofe. El canvi cap a energies més netes ens pot salvar de les emissions de carboni i els seus efectes? O cal un canvi total de model i fer servir menys energia? Hi haurà prou menjar per tanta gent, sobretot si tothom vol tenir un estil de vida “occidental”? S’acabaran alguns recursos o  trobarem els substituts? Serem capaços de controlar la contaminació, per exemple, els microplàstics? O potser les pandèmies emergents, resultat del nostre maltractament de la biosfera, ens faran tocar de peus a terra d’una vegada?…

Conferències on line per la plataforma Zoom

(s’enviarà enllaç a tots els inscrits)

Inscripció Gratuïta