Portem unes setmanes de confinament per a gent gran i de la resta de la població per a evitar el contagi del COVID-19. És vital quedar-se a casa, no sortIr.

La inactivitat pot comportar un impacte en la funcionalitat de la gent gran. Tant a nivell físic, com cognitiu i emocional. Per això, és imprescindible mantenir una rutina, uns hàbits que estimulin a la persona gran.

La població de la tercera edat és molt variada, amb persones grans molt actives i d’altres molt més sedentàries. Per això, aquest artIcle dóna consells bàsics a tenir en compte i adaptables a la situació de cada persona. Veiem quins són.

Mantenir una vida social activa

Per a les persones grans tenir contacte amb els seus familiars i les seves amistats és d’una gran importància. En moments d’angoixa i incertesa, com està passant a la nostra societat a dia d’avui, és del tot necessari mantenir contacte amb la famÍlia.

Realitzar una rutina d’activitat física

És bàsic mantenir-se actiu durant el temps que duri el confinament per a persones grans.

Seguir amb una alimentació adequada

L’alimentació per a la gent gran és cabdal per a tenir un envelliment saludable. Més encara en període de confinament.

Exercitar la ment i les emocions

Llegir, escoltar música, realitzar exercicis mentals i cognitius, jugar a jocs interactius, mantenir una rutina de distracció i sobretot, com dèiem anteriorment, mantenir contacte diari amb familiars i amics és bàsic per l’estat emocional de les persones grans confinades.

Informar-se de la situació de forma diària

Estar al corrent de l’evolució de la pandemia, sempre seguir canals d’informació oficials, ajuda a poder regular el nivell d’estrés, tan perjudicial per a la gent gran.

No és necessari estar permanentment connectats a la informació, una sobresaturació no ajuda a tenir una informació bàsica ni útil.

En aquests moments de confinament per a gent gran, es fa necessari seguir una rutina, tant física com cognitiva, per a mantenir un bon estat funcional.

Font: https://allegra.cat/

Més informació: https://allegra.cat/confinament-getn-gran/