Ajuda a identificar situacions que no sempre són evidents

Un altre cop? Quantes vegades m’ho hauràs de preguntar?” “I no li pot donar una cosa més forta perquè no hagi d’anar cada hora al lavabo?” “Si, total, no s’assabenta de res”.

Frases que sovint són de familiars de gent gran. Però que, aquest cop, en la campanya de l’Ajuntament de Barcelona contra el maltractament a les persones de més edat, pronuncien elles mateixes en aquest vídeo:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=oYX3hiy2WFw

L’objectiu és conscienciar la gent d’aquest problema i informar-la perquè la gent gran i les persones del seu entorn sàpiguen identificar si són víctimes de maltractament i quins recursos tenen al seu abast.

112 casos el 2017

L’any passat, els centres de Serveis Socials de Barcelona van recollir fins a 112 casos en què persones de més de 65 anys van ser ateses per haver patit algun tipus de maltractament durant l’any. Però no sempre el maltractament és evident. Laia Ortiz, regidora de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, en detalla alguns exemples:

“No donar-los la capacitat de decidir; de vegades, xantatge emocional, fins i tot abusos a nivell econòmic. Aquestes són ocasions que cal que es puguin detectar. I si són més invisibles és perquè moltes vegades les produeixen les persones més pròximes o del nucli familiar, i hi ha por de denunciar-les perquè se’n depèn”.

Font: ccma.cat

Llegir més: https://www.ccma.cat/324/contra-el-maltractament-bon-tracte-barcelona-fa-campanya-per-la-gent-gran/noticia/2894846/