A les residències de gent gran hi ha familiars molestos amb el nou protocol de Salut. La nova norma, que va entrar en vigor dimarts, obliga a confinar persones grans vacunades, però permet treballar a professionals no vacunats, encara que hagin estat contactes de positius.

I és que en cas de contacte estret d’un positiu, els residents, tot i estar vacunats, no poden fer sortides ni rebre visites. En canvi, el nou protocol permet als treballadors que hagin estat contacte estret continuar treballant, estiguin o no vacunats. L’única condició és que les proves PCR vagin sortint negatives.

Les famílies denuncien que són mesures tramposes, perquè no suposen un relaxament per als residents, i demanen la contractació de més personal.

María José Carcelén és presidenta de la Coordinadora 5+1 de Familiars de Residències de Gent Gran: “El que de veritat té risc de contagiar residents, que és el treballador, que és qui els banya, els aixeca, els dona el menjar, i és qui hi té el contacte estret, el deixem treballar. Juguem a la ruleta russa. A les altres persones, que pràcticament no interactuen entre elles, les confinem 14 dies. Quin criteri és aquest? És absurd.

Llegir més: https://www.ccma.cat/324/familiars-molestos-amb-el-nou-protocol-a-les-residencies-juguem-a-la-ruleta-russa/noticia/3116459/