Amb un índex de sobreenvelliment del 18%, el Bages és una de les comarques del país amb més població major de 65 anys. Els experts calculen que un 6% de la gent d’aquesta edat pateix algun tipus de maltractament i, per aquest motiu, el Consell Comarcal del Bages ha decidit posar en marxa la campanya ‘Tracta’m bé’, una iniciativa que va néixer de manera pionera a la comarca del Solsonès i que busca prevenir i detectar situacions de maltractament a la gent gran.

Tal com ha explicat el conseller comarcal d’Acció Social i Ciutadania, Albert Marañón, alguns casos de maltractament –sobretot els físics- són visibles i denunciats, però n’hi ha molts altres que queden ocults en l’anonimat. Precisament un dels objectius de la campanya és detectar-los, i fer-ho amb la implicació de tots els ajuntaments de la comarca, els consells de gent gran, la societat i, fins i tot, les escoles, on es distribuirà una publicació titulada ‘Contes per fer-se gran’ per promoure situacions de bon tracte cap a la gent gran.

Font: social.cat

Llegir més: https://www.social.cat/noticia/7554/el-bages-se-suma-a-la-campanya-tractam-be-de-prevencio-de-maltractaments-a-la-gent-gran