La policia catalana impulsa una campanya perquè aflori una realitat silenciada que s’aguditza durant el confinament

El maltractament filioparental és una realitat oculta en què la majoria de pares maltractats pels seus fills el viuen en silenci. Avergonyits pel comportament dels seus fills, assotats per un sentiment de culpa que els convida a preguntar-se què han fet malament perquè el seu fill es comporti d’aquesta manera, preocupats per no poder canviar-ho i terroritzats per la dictadura en la qual s’ha convertit la llar familiar. Aquestes situacions invisible afloren cada vegada més amb pares que decideixen dir poru i denunciar als seus fills a la policia. En els cinc primers mesos del 2020 els Mossos han detingut o investigat a 38 menors per maltractament filioparental.

Alerta la policia catalana de l’auge d’aquests comportaments que poden viure moments extrems en situacions de tancament domiciliari com el confinament i animen que els familiars que viuen sota el jou d’un fill maltractador demanin ajuda a entitats especialitzades i en casos extrems presentin una denúncia.

Llegir més: https://www.lavanguardia.com/local/barcelona/20200720/482418054485/maltrato-filioparental-padres-maltratados-mossos.html?utm_term=botones_sociales_app&utm_source=social-otros&utm_medium=social

Font:: https://www.lavanguardia.com/