Es tracta d’una iniciativa conjunta dels consells de la Gent Gran de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Llobregat i el Garraf.

Aquesta campanya pretén sensibilitzar sobre la importància de denunciar qualsevol indici de maltractament a una persona gran. El maltractament a les persones grans és un problema social mundial que afecta la salut, la dignitat i els drets humans de milions de persones a tot el món. És per tant necessari prendre consciència del seu abast i la seva gravetat, i actuar per sensibilitzar, prevenir, protegir i atendre aquests casos. A més, el context actual dificulta la visibilitat d’aquesta problemàtica social i requereix una especial mirada per poder-la detectar. Les situacions de maltractament es poden donar en l’àmbit domèstic, però també en l’àmbit institucional, tristament d’actualitat per la situació viscuda per la pandèmia de la COVID-19.

Els abusos i els maltractaments a les persones grans es poden denunciar als Serveis Socials, els Serveis Sanitaris i els Mossos d’Esquadra.

Llegir més: https://www.rtvvilafranca.cat/2020/06/engega-la-campanya-destapa-ho-tu-pots-contra-el-maltractament-de-la-gent-gran/

Font: www.rtvvilafranca.cat