Entrevista: Antonio Garrigues Walker – Madrileny, 86 anys. Jurista, expolítico, escriptor, president d’honor del despatx d’advocats J & A Garrigues i del comitè espanyol d’Acnur.

“Aquesta pandèmia ens parla de la dignitat que tot ésser humà atresora i hem de defensar”.

Parlen els majors: intel·lectuals, artistes, polítics, científics… de més de 80 anys prenen la paraula en un número especial de ‘XLSemanal’

L’ésser humà ha progressat molt moralment. No som un ramat de nyus travessant un riu ple de cocodrils en el qual diversos es queden enrere i els altres salin corrent a posar-se a resguard. No ho som, però el raonament, amb intenció sedant, que el coronavirus només afectava les persones majors o amb patologies prèvies era més propi del cocodril que de l’Homo sapiens.

No es tracta de quan murem, sinó de com. Per això, aquesta pandèmia ens parla de la dignitat que tot ésser humà atresora i hem de defensar. Que hi ha gerontofobia ningú ho pot dubtar, però jo crec que els joves ens miren als vells no tant amb menyspreu, sinó amb compassió… i la pietat pot ser duríssima.

Llegir més: https://www.xlsemanal.com/personajes/20210321/antonio-garrigues-walker-abogados-pandemia-dignidad-mayores-libro-sobrevivir-para-contarla.html

Font: https://www.xlsemanal.com/