Decretat l’ingrés a la presó d’un home de 36 anys detingut a finals d’agost acusat d’almenys un centenar de delictes d’estafa i robatori a gent gran.

L’home feia servir el mètode anomenat “scalfping“, que consisteix a distreure les víctimes quan estan traient diners d’un caixer, just en el moment en què marquen el número personal, i prendre’ls els diners en aquell moment o endur-se’n la targeta sense que se n’adonin i fer-la servir per operar-hi més tard amb el PIN que han vist teclejar.

En aquest cas en concret, el detingut sempre es desplaçava fins a les entitats bancàries en patinet elèctric, amagava la cara amb una mascareta, ulleres de sol, gorra o barret, i feia servir aquest modus operandi: treure els diners més tard, un cop obtingudes la targeta i el PIN.

Els Mossos han explicat els detalls de l’operació en una piulada a Twitter i han demanat extremar les precaucions i assegurar-se que no hi ha ningú a la vora quan es treuen diners d’un caixer.

La majoria de robatoris, quan cobraven la pensió

Un cop al banc, el detingut s’oferia a ajudar persones d’edat avançada que estaven fent alguna operació als caixers.

Un cop la víctima havia teclejat el número secret li prenia la targeta o la llibreta sense que se n’adonés i més tard feia reintegraments fraudulents en caixers o compres en comerços.

En la majoria de casos actuava el dia que les víctimes cobraven la pensió i a gairebé totes els prenia més de mil euros en cada operació.

L’arrestat hauria estafat més d’un centenar de persones i els hauria pres prop de 200.000 euros en total.

Para más informació: https://www.ccma.cat/324/roba-200000-euros-a-persones-grans-a-qui-distreia-i-prenia-targeta-i-pin-als-caixers/noticia/3185125/