Aquest dissabte vam disfrutar de la Jornada per Directors i Cantaires de Corals de Gent Gran de Catalunya a la sala “Piscina” del Palau de la Música, organitzada per Fundació FiraGran i el Jurat del Festival de Corals de Gent Gran de Catalunya, amb el suport de la FCEC i el Palau de la Música.

 

Tot va començar amb les paraules i la cantada de benvinguda de Ramon Vilar, President del Jurat del Festival de Corals de Gent Gran de Catalunya. Tot seguit la Lucia Bérešová, directora coral i orquestral, va presentar la conferència “Estrelles de l’escenari: com treballar, muntar assaig, vocalització”, seguida per la Montserrat Meneses, directora coral, qui ens va donar a conèixer “Canta Gran: El Cant Coral com a eina per l’envelliment actiu”. Per acabar, la Montserrat Lluveras, la Maria Mercè Argüelles, el Bruno Nájera, el Murat Khupov, el Juan Carlos Márquez i l’Esther Palacios (d’esquerra a dreta a l’imatge) van posar el Cant Coral de la Gent Gran a Catalunya a debat.

També vam tenir la sort, entre ponències i la taula rodona, de cantar diferents cantades dirigides per grans directors corals com el ja esmentat Ramon Vilar o el Joaquim Sabater, l’Esther Doñate, el Joaquim Miranda i l’Antoni Jorquera.