Entrevistem el president de Fundació FiraGran, que ens explica quina és la situació respecte a la bretxa digital que pateix la gent gran en l’actualitat i concretament quina és la situació després de la pandèmia.

Quina és la situació de la gent gran en referència a la bretxa digital actualment?

Si mirem enrere veurem com la nostra manera de comunicar-nos, de consumir, d’accedir a serveis, de passar el nostre temps d’oci, és a dir, la nostra manera de viure, ha canviat radicalment. Fa deu anys les pel·lícules les veiem al cinema, Amazon venia llibres, podies anar al banc i parlar amb la persona de tota la vida o anar presencialment a l’administració per demanar un servei.

Aquest ritme espectacular de canvi tecnològic provoca que moltes persones grans no el puguin seguir, la qual cosa suposa que la bretxa digital de moltes persones grans creixi cada dia i comença a ser preocupant quan afecta poder accedir a alguns serveis bàsics que formen part de la qualitat de vida de les persones grans.

S’ha vist agreujada aquesta situació amb motiu de la pandèmia?

Sense dubte i de manera radical, la pandèmia ha estat un accelerador en el ritme de digitalització. D’una banda perquè durant un temps no ens podíem veure i ens vàrem obligar a fer totes les gestions necessàries en línia, independentment de si tenies els equips necessaris i xarxa o si estaves capacitat per fer-les en línia, ens vàrem veure amb l’obligació de fer-ho tot en línia.

I les persones que, o bé no tenien internet o no tenien els coneixements suficients, van deixar de rebre molts serveis bàsics. I una gran part d’aquesta gent que va quedar fora eren persones grans, amb l’agreujant que han estat les grans víctimes de la Covid-19.

Tota l’entrevista: https://xarxanet.org/social/noticies/juli-simon-sha-dexigir-que-la-tecnologia-sigui-inclusiva