Les treballadores dels centres que no estiguin vacunades hauran de fer-se tres proves PCR setmanals per evitar contagis de Covid-19

Els departaments de Salut i Drets Socials incrementen la protecció contra l’augment de contagis de Covid-19 a les residències de gent gran. La principal mesura serà l’increment de les proves PCR que es fan a les professionals no vacunades, que passen d’una prova a tres a la setmana.

A conseqüència de l’actual situació epidemiològica, a més, es disminuiran de dos a tres el nombre de visitants simultanis, els quals també hauran de realitzar-se un test ràpid d’antígens independentment de si tenen la pauta completa de la vacuna o no.

En paral·lel, s’augmenta el nombre de places de recurs disponibles de 200 a 300, per tal que estiguin disponibles per a eventuals situacions en què una residència afectada per un brot tingui dificultats en sectoritzar els espais i s’hagi de traslladar als residents.

Com a última mesura, es faran proves d’antígens a tots aquells professionals que de forma esporàdica entren a les residències (professionals de perruqueria, podologia, voluntaris, etc.) així com a totes les persones que vinguin a recollir a un familiar per fer una sortida del centre residencial. Aquest nou protocol entra en vigor aquest dimarts.

Situació epidemiològica a les residències

Fins dijous passat, del total de 1.028 residències de tot Catalunya només 31 centres (el 3,01%) estan en color vermell, això és, amb casos actius de COVD-19, aparició de nous casos i brot en investigació.

Llegir més: https://www.social.cat/noticia/14869/la-generalitat-reforca-les-mesures-de-proteccio-a-les-residencies