Els Mossos d’Esquadra han detingut tres membres d’un grup criminal que hauria estafat més de 15.000 euros a través del robatori de targetes i llibretes de crèdit a gent gran.

L’organització estaria formada per una desena de persones i se’ls acusa de fins a 14 fets delictius durant el primer trimestre d’aquest 2018, la gran majoria a l’entorn sud de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Els lladres feien servir el mètode conegut com a ‘scalping’: seguien les seves víctimes per esbrinar el PIN de les targetes i les llibretes del banc, i després les robaven per realitzar compres o extraccions de diners en metàl·lic.

Les víctimes eren principalment persones d’edat avançada, moltes de les quals tenien només una petita pensió per subsistir i el robatori els comportava una situació d’extrema vulnerabilitat econòmica.

Els mebres d’aquesta organització criminal s’hostatjaven en apartaments turístics o hotels de municipis turístics en estades de curta durada i habitualment es desplaçaven en vehicle de lloguer fins al municipi on volien delinquir.

Font: ccma.cat

Llegir més: http://www.ccma.cat/324/operacio-contra-un-grup-criminal-que-robava-targetes-de-credit-a-gent-gran-a-barcelona/noticia/2865405/#