«Continuem salvant vides. Ahir era al mar i avui és a les residències d’avis. Demà, on sigui». Així de contundent parla el director i fundador de L’ONG Open Arms, Òscar Camps, l’organització del qual s’ha vist forçada a canviar d’escenari però continua amb un mateix objectiu: ajudar a sobreviure.

L’emergència sanitària del coronavirus i el decret d’estat d’alarma han congelat la majoria d’activitats que desenvolupava l’entitat, que s’ha reinventat en qüestió de dies i ha passat del rescat marítim a la lluita contra el coronavirus.

«Res tornarà a ser el mateix. Hi haurà un abans i un després. Aquesta crisi és un sotrac universal», afirma Camps en una entrevista amb EFE poc després de visitar a Lleida una residència d’avis, una de les més de 20 a tot Catalunya en què voluntaris de L’ONG estan recollint mostres per a un estudi clínic sobre la pandèmia.

Es tracta del projecte impulsat per l’Hospital Germans Trias i Pujol, la Fundació Lluita contra la Sida i l’Institut de Recerca IrsiCaixa, que busca oferir als avis que viuen a residències un «tractament preventiu» contra el coronavirus.

«Estan més abandonats, compten amb menys recursos i són població de risc, però els professionals també estan molt sols i ni tan sols tenen la infraestructura d’un hospital», ha dit.

Més informació: https://www.elperiodico.cat/ca/societat/20200412/oscar-camps-ahir-salvavem-vides-mar-avui-residencies-avis-7925231

Font: https://www.elperiodico.cat/