El confinament durant l’esclat de la pandèmia i el seu impacte en la vida social ens han apropat a un fenomen fins ara  desconegut per a moltes persones: la solitud no desitjada. 

La soledat no desitjada és un sentiment subjectiu que es dóna quan les relacions que té una persona no són suficients o no són les que desitjaria. De fet, ha estat  definida al llarg dels últims anys com una pandèmia silenciosa i creixent que té  impacte en la salut pública. Els efectes que el sentir-se aïllat té sobre l’estat de salut estan essent cada vegada més documentades en la literatura científica, relacionant-se directament amb una “hiperfreqüentació” dels serveis mèdics o en l’increment de la medicalització de les persones (especialment entre les més grans de 65 anys).

La manca d’interacció comporta també un menor accés a les xarxes informals de suport de l’entorn, fet que pot incrementar la vulnerabilitat social de les persones i derivar en una major demanda de recursos dels serveis socials.

La solitud pot perjudicar la salut

Llegir més: https://ajuntament.barcelona.cat/serveissocials/ca/noticia/radars-una-mirada-comunitaria-de-la-solitud-no-desitjada_1084343?utm_source=II%20/%20Drets%20Socials&utm_medium=email&utm_campaign=RADARS%202021&