La Diputació de Barcelona alerta que les dones van representar el 76% dels casos durant el 2019

La Diputació de Barcelona ha detectat un augment de maltractaments a persones grans durant el confinament si es comparen amb els casos registrats en els primers mesos de l’any.

Així, des de la segona quinzena de febrer i fins a l’inici del confinament es van detectar 52 casos a la província de Barcelona, mentre que entre mitjans de març i fins al 9 d’abril van ser 112.

Segons les dades recollides per la Diputació, el 2019 es van detectar 392 casos de maltractaments en 42 municipis, 238 a dones (76%) i 94 a homes (23,97%). El perfil de la persona maltractada, segons dades del 2017, és en un 80% dels casos una dona, d’entre 80 i 84 anys, sense deteriorament cognitiu i que necessita suport per a les activitats bàsiques de la vida diària.

La persona presumptament maltractadora és moltes vegades el fill de la víctima i les tipologies més freqüents de maltractaments són el psicològic, la negligència i l’econòmic. La Diputació també detecta possibles cassos a través del Servei Local de Teleassistència, en un 90% dels casos dones.

Més informació:https://www.social.cat/noticia/12289/sincrementen-els-casos-de-maltractament-a-gent-gran-durant-el-confinament

Font: https://www.social.cat/